Fellaini
Fellaini. Foto: Wikimedia

Det så lenge mørkt ut for Manchester United, men så tok Louis van Gaal grep.

Queens Park Rangers – Manchester United, 0-2

2015 har hittil ikke vært noen dans på roser for Manchester United. 1-1 borte mot Stoke 1. januar og et sviende 0-1-nederlag hjemme mot Southampton forrige helg er på ingen måte godkjent for kravstore supportere. Lørdag fikk «de røde djevlene» en etterlengtet opptur, men det så lenge mørkt ut.

Tamt og planløst
For Manchester United bød ikke akkurat opp til festfotball mot Queens Park Rangers på Loftus Road denne lørdagen. Bortsett fra en stor sjanse av Radamel Falcao i åpningsminuttene, gikk det meste i tversoverpasninger og støttepasninger fra gjestene i første omgang.

Faktisk var QPR minst like farlige foran mål. Både tjue og tretti minutter ut i kampen testet Charlie Austin skuddfoten, men som så mange ganger før denne sesongen reddet keeper David de Gea begge forsøkene mesterlig.

van Gaal tok grep
Det er ikke utenkelig at Manchester United fikk smake på den velkjente «hårføneren» av Louis van Gaal i pausen, for gjestene virket mye friskere i starten av andreomgangen. Manageren gjorde også noen taktiske grep. Han la om formasjonen fra 3-5-2 til 4-4-2, og byttet inn Marouane Fellaini på bekostning av Juan Mata.

Drøye ti minutter ut i andre omgang er Falcao nær ved å gi gjestene ledelsen etter en praktfull pasning fra Angel di Maria, men QPR-keeper Robert Green reddet colombianerens heading mesterlig.

Utskjelte Fellaini scoret
Men like etterpå fikk Manchester United endelig hull på byllen. Antonio Valencia slo et innlegg som innbytter Fellaini klinket inn i nettet. Dette var den hårfine midtbanespilleren fra Belgia sitt tredje ligamål denne sesongen, og det feiret han med å løpe til Adnan Januzaj som satt på benken.

Ledelsen holdt seg helt til overtiden. Hjemmelaget jaget utligning og sendte fram nærmest alt de hadde. Det utnyttet Manchester United til det fulle.

Angel di Maria mottok ballen dypt inne på egen banehalvdel og fosset i angrep. Med seg hadde han Radamel Falcao og unggutten James Wilson, og argentineren velger å slå til sistnevnte. 19-åringen trenger to forsøk på å overliste Green i QPR-buret, men gleden var nok enorm uansett for den talentfulle engelskmannen.

Dermed kunne Manchester United juble for årets første trepoenger. Klubben ligger nå på fjerdeplass – to poeng bak Southampton.

Neste kamp for «de røde djevlene» er FA Cup-oppgjøret mot League Two-klubben Cambridge United fredag 23. januar.