REISEGUIDE: Wigan Athletic's DW Stadium

412

3: Wigan Athletic’s DW Stadium

Ettersom jeg stolt kan kalle meg for groundhopper (banehopper) etter et lite stunt i fjor, som du kan se mer av her, har jeg bestemt meg for å skrive noen små og greie reiseguider til de forskjellige stadionene jeg har vært på. DW Stadium er en stadion som er veldig lett å besøke om en enten er i Manchester eller Liverpool på fotballtur, den ligger omtrent 1 time fra begge destinasjoner.

Wigan Athletic i Norge:
– Antall medlemmer i supporterklubben er 55.
– De har ikke hjemmeside, men derimot en Facebook-side hvor du kan møte andre norske Wigan-supportere.
– Det spiller en nordmann på laget nå, ved navn Thomas Rogne. Tidligere norske spillere på Latics var Erik Hagen og Kristofer Hæstad.

DW Stadium:
– Ble bygget i 1999 (tok over for Springfield Park)
– Har en kapasitet på 25.083.
– Stadionen deles med rugby league-laget Wigan Warriors.

Hvordan skaffe seg billetter:
Gå inn på Wigans hjemmeside, meld deg inn og bestill derifra. Hvis du skal bestille bortebilletter, gjøres dette også på denne siden. Eventuelt kan dette diskuteres i Facebook-gruppen som er linket ovenfor.

- Annonse -

Hvordan komme seg til Wigan fra Norge:
– SAS og Ryanair flyr til Manchester og Liverpool, disse er to flyplasser som er omtrent like nærme.
– Fra flyplassen kan du velge å ta taxi (cirka 60 pund fra Manchester Airport, cirka 30 pund fra Liverpool Airport) eller National Rail (cirka 10 pund tur/retur for begge).
– Du kan enten besøke storbyene Manchester eller Liverpool, bo på hotell der, og ta en dagstur, eller så kan du sjekke inn på hotell i Wigan. Hotellprisene i Wigan og Liverpool er omtrent like, mens Manchester er litt dyrere.

Hvordan komme seg til og fra DW Stadium:
– Tog: stadionen er omtrent en halvtimes gåtur fra togstasjonen, så om dette er første gang du besøker, anbefales enten buss eller taxi (begge kan fås for en billig penge).
– Buss: Det er busser som går fra togstasjonen opp til Robin Park Roundabout, og derifra er det cirka 7 minutter å gå til stadion. Fra de store byene rundt går det ingen direktebusser, så derfor lønner det seg å ta tog.
– Bil: Parkeringsplass må bookes på forhånd, forskjellige priser som kommer an på hvilket kjøretøy en bruker. Wigan har også en overraskende stor parkeringsplass for bortesupportere. Unngå å parkere rundt omkring på firmaområder, ettersom flere har fått bøter for det.

Det anbefalest alltid å bruke kollektivtransport eller gå til å fra kamp, og dette er intet unntak.

Hva bør jeg som Wigan-supporter vite:
Cockney Latic er en Wigan-fanzine som alltid får enormt mye skryt, så den er verdt å få med seg.
Supporterklubben har svar på alle dine eventuelle spørsmål på denne siden, de driver også pub for Wigan-supportere.
– Mennesker fra Wigan er kjent som «pie eaters» og de har et årlig verdensmesterskap i paispising.

Hva bør jeg som bortesupporter vite:
– Når du er på besøk, ta deg gjerne en tur innom Wigan pier (Wigans brygge). Det er populært nettopp fordi det ikke er en brygge, det er området rundt kanalen deres.
– Det er plass til 4.800 bortesupportere på stadion.
– Wigan vant FA-cupen senest i 2013.
– Puben for bortefans er på stadion og heter The Marquee. Den er ikke alltid åpen, så det lønner seg å dobbeltsjekke. Hvis den ikke er åpen, kan du eventuelt sjekke ut The Swan and Railway pub, på motsatt side av Wigan North Western-togstasjonen, ettersom de skal være særs hyggelige mot besøkende.
– Wrightington Hotel and Country Club anbefales som et sted å overnatte når en er på besøk.

En sang som ble laget i forbindelse med FA-Cupen i 2014, hvor du får et godt overblikk over stadion:

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -