– Manchester United skulle aldri solgt han til Arsenal

193
Gary Neville mener at Manchester United aldri burde kvittet seg med Danny Welbeck. Foto: Skjermdump, Youtube.

Han var en sentral spiller for Manchester United etter å ha klatret opp fra klubbens akademi til førstelaget. I løpet av sin tid på Old Trafford spilte Danny Welbeck 142 kamper og var en del av det siste United-laget som vant Premier League under Sir Alex Fergusons ledelse.

I 2014 valgte Welbeck å forlate Manchester United. Han var misfornøyd med den begrensede spilletiden og bestemte seg derfor for å gå til Arsenal i en overgang verdt 225 millioner kroner. I løpet av sin tid på Emirates Stadium slet han med å prestere på sitt beste, og etter å ha scoret 32 mål på 126 kamper, ble han frigitt av Arsenal i 2019.

Welbecks karriere fortsatte med et kort opphold i Watford, før han i 2020 signerte for Brighton. Siden overgangen til Brighton har Welbeck vært i strålende form, med flere avgjørende mål og en viktig rolle i lagets offensive spill. Selv om han snart fyller 34 år, er han i sitt livs beste form og har allerede scoret fire mål på syv Premier League-kamper denne sesongen.

I motsetning til Welbecks suksess, sliter Manchester United foran mål. Under Erik ten Hags ledelse har laget bare scoret fem mål på de første syv ligakampene, noe som har plassert klubben på en skuffende 14.-plass etter en svak start på sesongen.

- Annonse -

Les også: Di Canio: «Uniteds direktører burde arresteres»

Les også: Erik ten Hags stilling henger i en tynn tråd: Ratcliffe stiller kritiske spørsmål

Les også: Manchester United står overfor risiko for poengtrekk

Tidligere Manchester United-forsvarer Gary Neville mener at klubben gjorde en feil ved å selge Welbeck for over ti år siden.

– Han er i bedre form enn noen av Uniteds offensive spillere – med god margin. Danny Welbeck, hvis vi skal være ærlige, skulle aldri fått lov til å dra, sa Neville i podcasten Stick to Football.

Roy Keane deler ikke helt Nevilles synspunkt.

– Åh, jeg vet ikke, Gary. Vi kan ikke fortsette å si det om spillere bare fordi de har forlatt klubben, svarte Keane, hvorpå Neville svarte:

– Roy, hvis du har en tropp på 23 til 24 spillere, og du vil beholde fem eller seks angripere, bør han være blant dem. Man må beholde ham, la Neville til.

Tidligere i sesongen bidro Welbeck til at Brighton slo Manchester United, noe som var ett av de fem tapene United har opplevd i denne Premier League-sesongen. Med kun fem poeng til nedrykksstreken er dette den verste sesongstarten for Manchester United noensinne.

Laget er desperate etter å snu situasjonen og håper på en seier når de møter Brentford på Old Trafford på lørdag.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -