Brann slo seriemesterne: – Vi vant fortjent

430
Kåre Ingebrigtsen og Brann tapte igjen. Foto: Marco Calleri, Fotballnerd.no

Brann slo fjorårets seriemester Bodø/Glimt 2-0 i sesongens første treningskamp.

Etter 35 minutter tok Brann ledelsen. Ole Martin Kolskogen slo ballen på tvers til Robert Taylor som satte fart fremover. Han fant 16-åringen Niklas Jensen Wassberg som gled gjennom Glimt-forsvaret og satt inn ledermålet.

Bodø/Glimt hadde muligheten til å utlikne. Etter 37 minutter fikk Glimt straffe. Ola Solbakken tok fart. Ballen gikk utenfor målet.

Like etter straffebommen utnyttet Brann en feil i Glimt-forsvaret. Daouda Bamba kom alene med keeper og gjorde ingen feil. Samme Bamba hadde en stor sjanse til å øke ledelsen til 3-0 i andre omgang men misset alene med keeper.

Ole Martin Kolskogen mener Brann vant fortjent.

-Vi vant fortjent. Vi var alt i alt det beste laget. Det er bare en treningskamp men dette gir selvtillit inn i gruppen, sier Brann-spiller Kolskogen til Fotballnerd.no.

Han spilte selv høyreback i kampen.

-Det var helt fint det, men jeg skal nok spille midtstopper i årets sesong, sier Kolskogen.

Han hadde en meget god sesong i fjor og tror det blir bra i år også.

-Jeg tror sesongen blir bra for min del og jeg er klar for å starte som midtstopper, sier Kolskogen, som tror Brann får en god sesong i år.

-Vi har alltid lyst å komme så høyt som mulig på tabellen, sier Kolskogen.

Brann (4–3–3): Eirik Holmen Johansen (Håkon Opdal fra 46.) – Ole Martin Kolskogen (Ruben Kristiansen fra 64.), Vegard Forren, Jesper Löfgren, David Møller Wolfe (Thomas Grøgaard fra 64.) – Niklas Jensen Wassberg (Aune Heggebø fra 64.), Daniel Pedersen (Kristoffer Barmen fra 64.), Petter Strand – Jon-Helge Tveita (Filip Delaveris fra 64.), Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 79.), Robert Taylor (Isak Tomar Hjorteseth fra 79.).

Bodø Glimts startlag: Nikita Haikin, Morten Konradsen, Isak Helstad Amundsen, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan, Hugo Vetlesen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes, Sondre Brunstad Fet, Erik Botheim, Ola Solbakken

Bodø/Glimt etter pause: Joshua Smits, Alfons Samsted, Ask Tjærandsen-Skau, Marius Høibråten, Aleksander Foosnes, Vegard Leikvoll Moberg, Elias Kristoffersen Hagen, Ulrik Saltnes, Axel Lindahl, Erik Botheim, Runar Hauge