Sjansesløseri da Vålerenga og Strømsgodset spilte uavgjort

269
Henrik Bjørdal (i midten) var fremtredende i dagens treningskamp. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Vålerenga – Strømsgodset 1-1 (1-0)

Vålerenga og Strømsgodset møttes til dyst på Intility i Oslo fredag formiddag for oppkjøringens første kamp. Det endte i flere store sjanser og uavgjort.

Kampen åpnet relativt sjansefattig med mye balltrilling for begge lag. Vålerenga dominerte allikevel ballinnehavet med Sakarias Opsahl som dyptliggende på midten. Unggutten dikterte spillet til VIF og var mye involvert innledningsvis, da han kom til kampens første sjanse etter 12 spilte minutter. Opsahls avslutning med hel volley fra et hjørnespark hadde god retning, men en Viljar Myhra i full strekk sørget for at det fremdeles stod målløst.

Sammen med nevnte Opsahl, var Henrik Bjørdal svært sentral i Vålerengas offensive spill. Etter 20 minutter kommer Bjørdal fri på høyre siden og legger et perfekt innlegg på unggutten Pamadou Jatta som headet inn 1-0 til Vålerenga. Dermed viste 17-åringen frem gode avslutningsferdigheter i boksen.

Godset slet med å komme til de store sjansene, og bar preg av litt unøyaktighet på siste tredelen. Etter 28 minutter fikk Vålerenga frispark i god posisjon, men Aron Dønnum blåste frisparket et godt stykke over mål.

Etter drøye halvtimen spilt kom Vålerengas Osame Sahraoui til en god mulighet, men avslutningen gikk en god meter utenfor Viljar Myhras mål. Minuttet etter kom Godset til sin første avslutning i kampen, men danske Mikkel Maigaards avslutning gikk rett på Kristoffer Klaesson.

Fem minutter før pause ble Fred Friday spilt igjennom for Godset, men avslutningen går til side for mål fra skrått hold etter godt press fra Tollås Nation. Minuttet senere bryter Jack Ipalibo på midten og har mulighet til å spille Moses Mawa alene med keeper, men pasningen blir upresis – noe som gjenspeiler Godsets første omgang på siste tredelen.

I pausen ble det gjort en rekke endringer på begge lag, der blant annet Amor Layouni kom inn til sin Vålerenga-debut.

Andreomgangen startet veldig friskt da Aron Dønnum spilte gjennom Sakarias Opsahl på lekkert vis, men avslutningen gikk i nettveggen.

I det 51.minutt kom Godset til en gedigen mulighet da Moses Mawa dro seg fri på venstresiden og la inn et nydelig innlegg på innbytteren Lars Jørgen Salvesen. Salvesens heading ble reddet på strek av Ivan Näsberg.

To minutter senere kom Godset til en enorm dobbeltsjanse. Kreshnik Krasniqi spilte gjennom Kristoffer Tokstad på høyresiden som la inn på tvers til Moses Mawa, men Mawa klarte ikke å treffe ballen skikkelig. Ballen dukker til slutt opp hos Mawa igjen som denne gang hamrer til i nærmeste hjørne, men der lå Kjetil Haug og hadde få problemer.

I 56.minutt kom Dønnum til en kjempeavslutning med sin venstrefot, men en svært kvalifisert redning av Viljar Myhra sørget for at det kun endte med et hjørnespark for VIF.

Dønnum var svært livlig i andreomgangen og kom til flere avslutninger, men Myhra hadde få problemer med å plukke ballene til VIFs kantspiller.

Vålerengas største sjanse i kampen kommer etter 65 minutter. Sakarias Opsahl spilte nydelig gjennom Dønnum på høyresiden som la inn på tvers til Layouni som kom alene med keeper. Layounis avslutning klarte ikke å overliste Viljar Myhra, som stod en god kamp mellom stengene.

20 minutter før slutt fikk Strømsgodset en kjempesjanse. Unggutten Tobias Gulliksen fyrer av et skudd fra 18-19 meter som smeller i stolpen. Maigaard plukket opp returen, men avslutningen til dansken ble for svak.

Allikevel skulle Strømsgodset få uttelling tre minutter før slutt. Tokstad blir spilt gjennom og passerer Haug, og blir lagt i bakken. Dommeren peker på straffemerket til sistnevntes store frustrasjon. Lars Jørgen Salvesen er sikker fra krittmerket, og sørget for at sluttresultatet endte 1-1 på Intility i Oslo.